Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

Αρχή μίας νέας πορείας χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου!


Η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου λίγη ώρα μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό. «Ήρθε η ώρα του λαού, ήρθε η ώρα για μία νέα αρχή, μία νέα πορεία» τόνισε.

Κινούμενος σε χαμηλούς τόνους, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κυβέρνησης έλαβε δύο φορές την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά, όπως είπε, «αυτή την εντολή, όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαθιά κρίση που περνά σήμερα η χώρα».

Απαντώντας εμμέσως στο δίλημμα το οποίο επανέλαβε ο κ. Κώστας Καραμανλής στο διάγγελμά του, περί «υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι είναι η νεοσυντηρητική επιλογή της πελατειακής και αδιαφανούς διακυβέρνησης της χώρας που μας έφερε στη σημερινή κρίση.

«Σήμερα, δεν αναμετρώνται απλώς τα κόμματα. Αναμετρώνται δύο ριζικά διαφορετικές πολιτικές, αντιλήψεις και επιλογές. Μια νεοσυντηρητική επιλογή, πελατειακής και αδιαφανούς διαχείρισης της χώρας - που μας έφερε στη σημερινή τραγική για τη χώρα κρίση - και από την άλλη, η προοδευτική λύση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια άλλη πορεία της χώρας. Βασισμένη σε αξίες και αρχές Δικαίου» τόνισε.

Η δική μας πρόταση, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, «χτίζει ένα μεγάλο όραμα που μπορούμε να το κάνουμε πράξη όλοι μαζί». «Έχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική βούληση. Ξέρουμε τα προβλήματα. Έχουμε προτείνει λύσεις. Λύσεις αξιόπιστες, που σέβονται το βιος και τις ελπίδες του ελληνικού λαού. Λύσεις εφικτές, αλλά και δίκαιες. Λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη και όχι μικροκομματικά ή ισχυρά συμφέροντα των λίγων» σημείωσε.

«Έχουμε σχέδιο. Σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή κρίση, που σε τόσους τομείς μαστίζει την καθημερινή ζωή των πολιτών. Έχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη» δήλωσε.

Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης και στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί η συνεργασία όλων, είπε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλους σε μία «μεγάλη εθνική προσπάθεια», σε «μία νέα ενότητα για το μέλλον που θα βασίζεται στις αξίες». «Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε» κατέληξε.
- Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει την Πέμπτη στις 19.30 στο Θησείο σε εκδήλωση για την επέτειο των 35 χρόνων από την Ίδρυση του Κινήματος.