Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

Προβοκάτσια σε τέμενος στην Ξάνθη!


Εδώ και πολύ καιρό, οι έχοντες γνώση του τρόπου σκέψης και δράσης των «ειδικών» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των πρακτορίσκων που διατρέχουν την Θράκη, ήταν απόλυτως βέβαιοι πως διανύουμε τον χρόνο πριν από την πραγματοποίηση κάποιας προβοκάτσιας στην ακριτική Θράκη.
Χθες, διαπιστώθηκε απόπειρα εμπρησμού του τζαμιού των Τοξοτών Ξάνθης (ένα χωριό με ελάχιστους –έως καθόλου μουσουλμάνους κατοίκους).
Συγκεκριμένα, κάποιοι (που δεν είδε κανείς;!!!) αφού έσπασαν ένα από τα παράθυρα του τεμένους των Τοξοτών, πέταξαν μέσα σε αυτό ένα μπιτόνι με πετρέλαιο και στη συνέχεια το έβαλαν φωτιά. Αποτέλεσμα του εμπρησμού ήταν να καταστραφεί μέρος της οροφής, ένα κλιματιστικό μηχάνημα αλλά και μεγάλο μέρος της μοκέτας του τζαμιού… Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στον υπόλοιπο μουσουλμανικό ναό και αποφεύχθηκαν μεγαλύτερες ζημίες.
Παραδόξως, η φωτιά εντοπίστηκε από μουσουλμάνους που επισκέφθηκαν το τζαμί προκειμένου να προσευχηθούν, όπως κάνουν καθημερινά αυτή την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού (μουσουλμανική εορτή). Η «τύχη» ή η «ατυχία» δεν επέτρεψαν στις φλόγες να επεκταθούν…
Το παράδοξο είναι πως ίδια περίπτωση πυρκαγιάς υπήρξε και στο παρελθόν, στο ίδιο τέμενος, στην προεκλογική περίοδο του 2004!!! Η σύμπτωση αυτή αποδεικνύει περίτρανα πως «κάποιοι» θέλουν να «βάλουν φωτιά» στη Θράκη και επέλεξαν το μέσο αλλά και κυρίως τον τόπο που μπορεί να εξοργίσει τους μουσουλμάνους της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.
Η προβοκάτσια θεωρείται δεδομένη, λόγω ενός απλού δεδομένου: Η αγαστή συγκατοίκηση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων, της περιοχής αυτής έχει επιβεβαιωθεί και επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από τον έμπρακτο και αδιατάραχτο αλληλοσεβασμό, ιδιαίτερα σε θέματα θρησκείας, αλλά και στα ήθη και τα έθιμα που τελούν οι δύο διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες.
Το έργο των επίδοξων εμπρηστών δεν ολοκληρώθηκε, αλλά απορίας άξιο είναι πως οι εμπρηστές δεν έγιναν αντιληπτοί από περίοικους ή περαστικούς.
Έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές για να εντοπιστούν οι προβοκάτορες εμπροστές, που εκτελούν μία σαφή εντολή: «Βάλτε φωτιά στη Θράκη». Και αυτοί που επιθυμούν μία θρησκευτική σύγκρουση στη Θράκη, είναι γνωστοί εδώ και δεκαετίες…