Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009

"Κλοιός βαρόνων για ανασχηματισμό "


Μύλος έχει γίνει η Ν.Δ. μετά και τις φωτιές που έκαψαν το ένα τρίτο της Αττικής. Μπροστά στον φόβο της κυβερνητικής κατάρρευσης και μέσα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ασκούν έντονες...
πιέσεις στον Πρωθυπουργό για να αναλάβει πρωτοβουλίες, δείχνοντας προς την κατεύθυνση ενός σαρωτικού ανασχηματισμού.

Από το Μαξίμου δεν βγαίνει... καπνός, αλλά υπουργοί και βουλευτές προεξοφλούν τις αλλαγές, με βασικό επιχείρημα ότι ο Κ. Καραμανλής «δεν μπορεί να ανέβει στη ΔΕΘ χωρίς να κάνει κάτι». Πεπεισμένοι ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών εμφανίζονται πλέον ακόμη και υπουργοί που μέχρι πρότινος- πριν οι φλόγες τυλίξουν τη Βορειοανατολική Αττική- απέκλειαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Προβεβλημένα στελέχη, εξάλλου, εξακολουθούν να κρατούν ψηλά και το «σχέδιο εξόδου» με επίσπευση των εκλογών, εκτιμώντας ότι ο Πρωθυπουργός «δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις».

Στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή επιχειρούσαν χθες το απόγευμα να βάλουν φρένο στην έντονη φημολογία περί ανασχηματισμού, αναφέροντας ότι ο Πρωθυπουργός «θα εμφανιστεί στη ΔΕΘ με πολιτική ατζέντα» και «δεν προκρίνει κινήσεις εντυπωσιασμού». Επέμεναν δε ότι από την πλευρά του κ. Καραμανλή δεν έχει γίνει καμία κίνηση που να υποδηλώνει ότι σχεδιάζονται αλλαγές στην κυβέρνηση.

Το ρεύμα του ανασχηματισμού, ωστόσο, διαχέεται από χθες το πρωί σε όλη τη γαλάζια κομματική πυραμίδα, με τα περισσότερα στελέχη να υποδεικνύουν τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη) ως τη χρονική στιγμή που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η κίνηση του Πρωθυπουργού.