Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

Λίγο κρασί... λίγο θάλασσα.....και το ''κονδύλι '' μου..




Διαβάζοντας τα μικροΚομοτηναίϊκα από τον Δήμο Μπακιρτζάκη.Πληροφορηθήκαμε πώς παίρνονται οι κρίσιμες αποφάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.....

Οι καλύτερες συμφωνίες τελικά γίνονται σε μεταμεσονύκτια τραπέζια μεταξύ τυριού και αχλαδιού. Και το περίεργο αυτό τραπέζι υψηλών προσώπων τα διέθετε όλα…
-Ανώτερους κυβερνητικούς παράγοντες, θεσμικούς, επιχειρηματίες, τραπεζικούς και σπιτική ατμόσφαιρα των 10 ατόμων. Αφού η συνάντηση για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έγινε στο εξοχικό φίλου επιχειρηματία, που για να διευκολύνει την ροή της συζήτησης, το κρασί οι εκλεκτοί μεζέδες, οι σαλάτες και τα φρούτα υπήρχαν εν αφθονία.
-Βέβαια το θέμα της συζήτησης ήταν λίγο βαρύ αφού η ανάπτυξη της περιοχής, τα προγράμματα από την Ευρώπη και οι προτεραιότητες και συνεργασίες, μάλλον δύσκολα συνδυάζονται με τα εκλεκτά εδέσματα.
-Τα μαγκάλια είχαν στηθεί από νωρίς σε μια υπέροχη αυλή για να ψήσουν τα καλοδιαλεγμένα λαβράκια και μεγάλα κεφάλια καθώς και μαγιάτικο. Τα ντολμαδάκια γιαλατζί που το συνήθιζε και η Μαρίκα Μητσοτάκη ως επισφράγισμα στις μεγάλες συμφωνίες, οι μελιτζάνες με τα εκλεκτά τυριά, οι πατατοσαλάτες σε κύβους με γιαούρτι, οι γεμιστές πατάτες και τα μανιτάρια σκορδαλιά μαζί με τις σαλάτες εποχής έδεσαν αρμονικά μαζί με τα Θρακιώτικα εκλεκτά κρασιά της περιοχής.
-Και οι γλώσσες λύθηκαν, τα πράγματα μπήκαν στην σειρά τους, οι συμφωνίες και το μοίρασμα της πίτας επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο στην υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά του Σαββατοκύριακου. Η εξουσία, το χρήμα, οι επενδυτές, το κρασί, τα ψάρια και οι σαλάτες έγραψαν ιστορία για την μελλοντική πορεία του τόπου. Κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς εγκαίρως.
.....Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...!!!