Πέμπτη, Φεβρουαρίου 20, 2014

Το γνωστό πάρτι που όλοι το γνώριζαν ότι γινόταν μέσω ΜΚΟ

Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης 
Ένα χιλιοειπωμένο παιχνίδι αποκαλύψεων με τις ΜΚΟ που ορισμένες στις χρυσές τους εποχές χρηματοδοτήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ, ζούμε αυτήν την περίοδο. Εξεπλάγησαν λοιπόν όλοι με την ανακάλυψη ότι για αποναρκοθετήσεις στο εξωτερικό, χρηματοδοτήθηκε ΜΚΟ με 9 εκατομμύρια ευρώ. 
-Βέβαια δεν μας διευκρίνισαν γιατί όλες οι κυβερνήσεις αποδέχτηκαν τις αποναρκοθετήσεις να τις κάνουν ΜΚΟ και όχι τεχνίτες του στρατού, που ασχολούνται και γνωρίζουν το αντικείμενο, αφού έτσι και επαρκέστατος έλεγχος θα υπήρχε και όλοι θα γνωρίζαμε ότι έγινε σωστή δουλειά; Απαντήσεις όμως δεν θα πάρουμε.
-Αποναρκοθετήσεις όμως για όσους θυμούνται έγιναν πολλές και στην Β. Ελλάδα και μάλιστα στον γειτονικό μας Έβρο. Αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε που πήγαν οι νάρκες που απασφαλίστηκαν και αδρανοποιήθηκαν. Γιατί οι ΜΚΟ δεν λογοδοτούν πουθενά, αλλά ούτε ελέγχονται επαρκώς.
-Μήπως τώρα με όλη αυτήν την φασαρία που έγινε, κάποιοι πρέπει να σκύψουν να δουν και αυτό το πρόβλημα; Τις νάρκες δηλαδή εντός Ελλάδας; Εκτός αν οι διαμορφώσεις στην κοίτη του Έβρου με τις γνωστές διαδικασίες του κατεπείγοντος τότε, σκέπασαν τα πάντα.

Για τα προγράμματα αλήθεια της απασχόλησης χιλιάδων μουσουλμάνων γυναικών στην περιοχή μας που είχε αναλάβει μια γνωστή ΜΚΟ γυναικών άραγε έπιασαν τόπο; Μη κυβερνητικές οργανώσεις για δημοσιογράφους των Βαλκανίων και χρηματοδοτήσεις πολλών άλλων που λειτούργησαν στην περιοχή μας, άραγε επετεύχθη ο σκοπός τους; Παρήγαγαν έργο;
-

Το γνωστό πάρτι που όλοι το γνώριζαν ότι γινόταν μέσω ΜΚΟ, το είχε αναλάβει αργότερα για ένα διάστημα ως υφυπουργός εξωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Και μάλιστα μη μπορώντας να βγάλει άκρη με τους φακέλους εκατοντάδων τέτοιων οργανώσεων, τα πήγε τότε στον εισαγγελέα.
-Δεν γνωρίζουμε τι αποκαλύφθηκε και αν βγήκε κάποιο πόρισμα τότε, αλλά θυμόμαστε πολύ καλά ότι μάλλον αυγάτισαν αργότερα και επί ΝΔ οι ΜΚΟ, αντί να συρρικνωθούν. Μάλιστα η Ελλάδα στην υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διέθετε το 2011 600 ΜΚΟ, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχα δεν υπερέβαιναν τις 200.
-Κακά τα ψέματα οι ΜΚΟ παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να υφίστανται, γιατί το επιβάλουν διεθνείς κανονισμοί και κυβερνητικά συμφέροντα, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χρηματοδοτήσουν …άλλες ανάγκες, ενίοτε μυστικές, αλλά και να ξοδεύουν κρατικό χρήμα χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν.
-Και στη Θράκη τα μυστικά κονδύλια τα γεύθηκαν φαίνεται πολλοί. Και οι διάφοροι επιτήδειοι που αναλαμβάνουν τέτοιες ΜΚΟ, συνήθως τα κάνουν πλακάκια με την πολιτική εξουσία και διεθνείς οργανισμούς και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
-Για αυτό παρόλη την απάτη που δήθεν ανακάλυψαν, θα δείτε ότι η υπόθεση θα κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, ή το πολύ να την πληρώσουν χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι που πάντοτε είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.